Retrospektivna izložba umjetničke fotografije Vladete Stojića iz Beograda (Foto)

Objavljeno: 14. 7. 2015 u 13:30h

U okviru redovnih aktivnosti “ ART Centra Banjaluka “ i Projekta “Kultura za Banjaluku“ otvorena  je samostalna retrospektivna izložba umjetničke fotografije autora Vladete Stojića iz Beograda.

Vladeta Stojić, rođen  je 1952. u Beogradu. Član  je  Udruženja likovnih umjetnika Srbije – „ ULUS “, sekcija Prošireni mediji od 1991. godine  je  samostalni umjetnik.
Polje rada: slobodne umjetničke audio-vizualne kompozicije, muzika, likovna fotografija, grafički dizajn i srodne discipline, edukacija, organizacija …
Osnivač “Artis Visum”, prve privatne škole umjetničke i profesionalne fotografije u Srbiji. Objavio nekoliko prikaza o umjetnosti.
Autor je nekoliko tribina o Višemedijskoj umjetnosti. Dizajnirao i uređivao monografije, časopise, priručnike, kataloge….

Javni umjetnički nastupi su pretežno apstraktno-grafičko-scenskog karaktera, ali i sa klasičnim likovnim formama. Izlagao samostalno i kolektivno na više izložbi u zemlji i inozemstvu: Beograd, Subotica, Čačak, Toronto, Sarajevo…

Osnivač i umjetnički direktor „  Info-mreže“  Srbije,  osnivač i galerista „ Virtualne galerije ITN “. Organizator Međunarodnog trijenala proširenih medija 2013. Godine u Beogradu u sradnji sa „ ULUS „.

Retrospektivna izložba pod nazivom  “Pogledam kad tamo…” je kratki pregled 30-togodišnjeg uspješnog rada ovog svestranog umjetnika i otvorena je do 19. jula.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/retrospektivna-izlozba-umjetnicke-fotografije-vladete-stojica-iz-beograda-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot