Apel: Pomozimo djeci oboljeloj od malignih bolesti

Objavljeno: 17. 6. 2015 u 23:00h

Izložba “Umjetnost za humanost” kojom Udruženje “Iskra” pokušava pomoći roditeljima i djeci oboljeloj od malignih bolesti naišla je na slab odziv građana.

Iz Iskre pozivaju još jednom sve ljude dobre volje da dođu i pomognu ovim mališanima u borbi za život.

Iz ovog udruženja kažu kako su od otvaranja izložbe prodali ukupno devet slika, što je jako mali broj u odnosu na izloženih 53. Kažu kako je izgleda teško dovesti ljude da bar pogledaju slike, a možda se onda odluče i na kupovinu.

“Tim novcem bismo pokušali renovirati kuhinju na hematoonkološkom odjeljenju Kliničkog centra Banjaluka, kako bi djeci omogućili što bolju ishranu, koja je jako bitna kod malignih oboljenja”, rekla je za MONDO Dijana Berić iz “Iskre”.

Još jednom vas podsjećamo i apelujemo da posjetite Banski dvor i pogledate ovu izložbu, za koju su svoje slike donirali profesori i studenti likovnih umjetnosti sa banjalučke Akademije i slikari, među kojima su Slaviša Kević, Nikola Zaklan, Zoran Suvajac, Zoran Egić, Olivera Šipka, Golub Vujičić, Đurđica Bjelošević, Branko Jungići brojni drugi.

Kupovinom ovih djela čija je cijena od 100 KM do 400 KM pomažete porodicama djece oboljele od malignih bolesti.

Izložbu možete posjetiti do kraja mjeseca juna.

Izvor: Mondo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/apel-pomozimo-djeci-oboljeloj-od-malignih-bolesti/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot