Otvorena Izložba fotografija Murata Jašarevića “ Kameni spavač “

Objavljeno: 10. 3. 2015 u 20:48h

U prisustvu brojih zvanica i predstavnika medija u “ART Centru Banjaluka“ otvorena je Izložba fotografija Murata Jašarevića pod nazivom “Kameni spavač“.
Izložba je otvorena u saradnji sa Muzejom grada Zenica i gradom Zenica i ovo je ujedno i promocija Projekta “Mreža gradova otvorenog srca” koga ART Centar Banjaluka realizuje tokom ove godine u saradnji sa 12 gradova iz BiH i regiona.
Autor izložbe, Murat Jašarević rođen je 1943. godine u Han Biloj kod Travnika, a od 1965. godine živi i radi u Zenici.
Fotografija je njegov životni poziv. Učestvovao je na 198 kolektivnih izložbi fotografija i dijapozitiva sa 494 autorska rada , osvojio je 64 nagrade i diplome.
Nosilac je najvišeg umjetničkog zvanja majstor fotografije Foto saveza BiH ( AUF ) od 1995. godine, a od decembra 2006. godine je nosilac zvanja Umjetnik Međunarodne Asocijacije za umjetničku fotografiju ( AFIAP ).
Od osnivanja Muzeja grada Zenica 1968. godine je njegov spoljni saradnik i njihova dugogodišnja uspješna saradnja je rezultirala izložbom pod nazivom “Kameni spavač“ čija su tema stećci.

Banjaluka.com

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/otvorena-izlozba-fotografija-murata-jasarevica-kameni-spavac/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])