Izložba grafičkih dizajnera (foto)

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Izložba pod nazivom “50 godina grafičkih komunikacija u Srbiji 1960/2010″ u kojoj su prestavljeni znakovi i grafička komunikacija u posljednjih 50 godina, kao i postavka “Banjalook 3″, koja predstavlja radove grafičkih dizajnera RS otorene su u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. Svi građani izložbu mogu da vide do 10. marta ove godine.

Banja look 3

Izložba “Banjalook 3″ je postavljena sa autorskom izložbom Radomira Vukovića “50 godina grafičkih komunikacija u Srbiji”, a njome se ujedno i zaokružuje 20 godina grafičkog dizajna Republike Srpske.

Ideja je bila da se grafički dizajneri prijave na javni poziv za učešće na izložbi, koji je MSU RS raspisao od oktobra do decembra 2011. godine.

Izabrano je 39 autora sa 371 radom, u kategorijama logotipa, piktograma i vizuelnih sistema, od kojih je potom selekcijom izabrano 198 radova, a selekciju su izvršili grafički dizajner Radomir Vuković i koordinatora projekta dr Goran Janković.

Ovim postavkama obilježen je Dan Muzeja savremene umjetnosti RS i 41 godina postojanja ovog muzeja a projekat je realizovan u saradnji sa Muzejem primenjene umetnosti iz Beograda.

Neke od izloženih radova možete pogledati u galeriji.

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]