Tri rukopisa u trci za Zlatnu sovu

Objavljeno: 22. 8. 2015 u 15:08h

U najuži izbor za dodjelu nagrade “Zlatna sova” za najbolji neobjavljeni rukopis romana u 2015. godini ušli su “Grad za nezbrinutu djecu” autora Draga Tepavčevića iz Brizbejna u Australiji, “U sjećanju na zaborav” autora Saše Kneževića iz Pala i “Buncanje” autora Miodraga S. Lazarevića iz Požarevca.

Potvrdila je ovo za “Glas Srpske” predsjednik stručnog žirija nagrade koju dodjeljuje Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Sanja Macura. Žiri su činili i članovi Duško Pevulja i Mirko Vuković.

Poredak nagrađenih prvom, drugom i trećom nagradom “Zlatne sove”, koja je ustanovljena s ciljem afirmacije izdavaštva Republike Srpske, javnosti će biti poznat 4. septembra. Pravo učešća na konkursu imali su svi koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku sa rukopisom svog romana koji nikada ranije nije objavljen.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/tri-rukopisa-u-trci-za-zlatnu-sovu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot