Glumačke tajne u portretima Jovana Bijelića u Muzeju savremene umjetnosti RS

Objavljeno: 17. 7. 2015 u 14:54h

“Glumac nije lako biti, pokušaj da l’ možeš i ti” naziv je druge radionice u okviru izložbe “Beograd Jovana Bijelića”, koja će biti održana danas u Muzeju savremene umjetnosti RS.

Učesnici radionice će od 17 do 20 časova sa banjalučkom glumicom Nikolinom Jelisavac krenuti u potragu za portretima Jovana Bijelića na kojima je slikao pozorišne glumice, imaće priliku zaviriti i iza pozorišnih kulisa Narodnog pozorišta Republike Srpske i saznati male tajne ovog posla.

“Vidjeće gdje i kako se glumci pripremaju za predstavu, šta moraju da znaju i na šta sve glumci treba da budu spremni. Mališani će imati priliku da se i sami oprobaju kao glumci, ali i da naslikaju glumicu po uzoru na Bijelićeve portrete”, saopštili su iz Muzeja savremene umjetnosti RS.

Kreativne radionice MSURS priređuju se uz podršku Hipo Alpe Adrija banke i u saradnji sa Galerijom Matice srpske iz Novog Sada.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/glumacke-tajne-u-portretima-jovana-bijelica-u-muzeju-savremene-umjetnosti-rs/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot