Banjaluka: Počeo “Dukatfest” (Foto)

Objavljeno: 21. 6. 2015 u 09:30h

Defileom učesnika ulicama grada i nastupom ispred hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci je sinoć počeo osmi internacionalni festival folklora “Dukatfest”.

Direktor Festivala Natalija Trivić poručila je na otvaranju da su organizaciju skupa podržale domaće institucije, privrednici i mediji, ali i UN.

“Uspjeli smo da osmi put tradiciju i kulturu svijeta dovedemo u Banjaluku i Republiku Srpsku, ali i da svijetu pokažemo kulturnu raznolikost ovih prostora”, poručila je Trivićeva, otvarajući manifestaciju.

Na Festivalu koji će trajati do 24. juna učestvovaće ansambli iz šest zemalja i to Italije, Moldavije, Rusije, Kipra, Srbije i Republike Srpske.

Programom festivala predviđeno je da sutra naveče u Laktašima nastupe ansambli iz Moldavije, Kipra i Italije, dok će u isto vrijeme u Modriči nastupiti ansambli iz Indije i Rusije, te Etno-grupa “Vida” i gradski hor.

U ponedjeljak, 22. juna, u Banjaluci će biti održan okrugli sto “Kulturno nasljeđe: kreativnost i samozapošljavanje”, prodajna izložba suvenira zemalja učesnica festivala i kreativaca BiH, te centralno takmičarsko veče na Trgu Krajine.

Učesnici festivala takmiče se za gran-pri ovogodišnjeg festivala u iznosu od 600 evra, te u u kategorijama autentičnosti i stila.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/banjaluka-poceo-dukatfest-foto/||claudebot