Studentima banjalučke akademije prva nagrada u Italiji

Objavljeno: 17. 6. 2015 u 16:19h

Studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci osvojili su prvu nagradu u disciplini Kamerna muzika na prestižnom Međunarodnom takmičenju za mlade talente “Val Tidone” u Italiji.

Trio u čijem sastavu su Zorana Belušević i Deana Simić, flauta, te Jovana Branković, klavir, pohađaju Akademiju umjetnosti banjalučkog Univerziteta u klasi profesora Biljane Jašić Radovanović i asistenta Marije Pilipović.

Radovanovićeva kaže da nije očekivala ovako veliki uspjeh mladih djevojaka koje su tek na početku studija, odnosno Simićeva je prva, a Beluševićeva i Brankovićeva druga godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

“S obzirom na njihove godine i činjenicu da sviraju zajedno tek od oktobra prošle godine, nisam očekivala prvu nagradu jer je u pitanju takmičenje na kojem učestvuji takmičari iz cijelog svijeta”, rekla je Radovanovićeva.

Prema njenim riječima, trio banjalučke Akademije takmičio se u disciplini Kamerna muzika “B” kategorije, gdje prosjek godina članova ansambla ne smije preći 30.

“Ovakva takmičenja imaju veliki značaj za studente naše Akademije, kako bi izašli iz Banjaluke i predstavili se široj publici, ali i da mogu procijeniti gdje se nalaze sa svojim znanjem i umijećem”, rekla je Radovanovićeva.

Ona je istakla da je ova nagrada veliki podsticaj za njih da rade i vježbaju još više, ali i prilika da se čuje za Akademiju umjetnosti banjalučkog Univerziteta, koja je još mlada i tek gradi svoju tradiciju.

Ovogodišnje Međunarodno takmičenje mladih talenata “Val Tidone” u Italiji održava se od 11. do 21. juna.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/studentima-banjalucke-akademije-prva-nagrada-u-italiji/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])