Izložba “Umjetnost za humanost” u Banskom dvoru

Objavljeno: 4. 6. 2015 u 11:18h

Večeras u 19 časova u Banskom dvoru će biti otvorena prodajna izložba slika pod nazivom “Umjetnost za humanost”, a prikupljena sredstva će biti donirana porodicama djece oboljele od malignih bolesti.

umj2

Iz Udruženja roditelja djece oboljelih od malignih bolesti “Iskra” iz Banjaluke kažu kako je sve spremno te da očekuju da će se svi ljudi dobre volje odazvati ovoj humanitarnoj akciji.

“Ministar zdravlja RS Dragan Bogdanić otvoriće našu izložbu, dobili smo sponzorstvo od kompanije m:tel, a mi smo dali sve od sebe da sve organizujemo i nadamo se dobrom odzivu građana. Uputili smo pozive velikom broju ljudi, kao i predsjedniku RS i premijerki”, rekla je Dijana Berić, sekretar ovog udruženja.

“Izložena djela donirali su profesori i studenti likovnih umjetnosti sa banjalučke Akademije i slikari, među kojima su Slaviša Kević, Nikola Zaklan, Zoran Suvajac, Zoran Egić, Olivera Šipka, Golub Vujičić, Đurđica Bjelošević, Branko Jungići brojni drugi”, kaže Berićeva.

Prisutni će imati priliku da vide  i kupe više od 50 umjetničkih djela, a sav prihod od njihove prodaje namijenjen je za pomoć porodicama djece oboljele od malignih bolesti.

Izložba je organizovana u saradnji sa Muzejom Republike Srpske.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/izlozba-umjetnost-za-humanost-u-banskom-dvoru/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])