Otvoreni Dani ruske kulture

Objavljeno: 23. 12. 2014 u 12:59h

Filolog Radmilo Marojević održao je sinoć u Banjaluci predavanje o temi “Ruski jezik – rusistika i slavistika”, čime je otvorena manifestacija “Dani ruske kulture”.

rusi

On je govorio o problemima ruske filologije od staroruskog jezika do savremenog stanja, te o odnosu rusistike prema staroj i novoj slavistici.

Marojević je naveo da još od otvaranja Filozofskog fakulteta u Banjaluci bila ideja osnivača da se u sistem univerzitetskog obrazovanja uključi i ruska filologija, dodajući da je to učinjeno tek zadnjih godina.

On je rekao da će “Dani ruske kulture” označiti novu etapu u rusko–srpskoj saradnji. Manifestacija “Dani ruske kulture” trajaće do 26. decembra.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/otvoreni-dani-ruske-kulture/||claudebot