Evropska konferencija žena inovatorki: “Žene u službi stvaralaštva”

Objavljeno: 9. 10. 2013 u 16:05h

“Žene u službi stvaralaštva” naziv je treće Evropske konferencije žena inovatorki koja će se u periodu od 11. do 13. oktobra održati u hotelu “Bosna” u Banjaluci.

inovatorke

Cilj konferencije je promocija ženskog stvaralaštva, a dostignuća iz Evropske Unije biće predstavljena ovdašnjoj inovatorskoj sceni.

“Neophodno je svakodnevno raditi i buditi svijest o značaju i ulozi žene stvaraoca, inovatorke i mislilaca, te jačati njen ekonomski status i afirmisati je u najboljem svijetlu”, kazala je Branka Kolar Mijatović, predsjednica Evropske asocijacije inovatorki i preduzetnica i potpredsjednica Evropske asocijacije inovatorki AEI.

Na konferenciji će učestvovati gosti iz Srbije, Njemačke, Hrvatske i BiH.

Učesnici konferencije posjetiće izložbe u Muzeju Republike Srpske gdje će se obraditi i jedna od tema konferencije, a to je promocija tradiconalnih vrijednosti. Na tu temu će govoriti Danijela Đukanović, viši kustos etnolog u svijetlu nominacije Zmijanjskog veza za listu UNESKO-a.

Ovogodišnja konferencija u Banjaluci obradiće veoma zanimljive teme: kako integrisati globalne razvojne koncepte u lokalne planove razvoja, pitanja pravne zaštite stvaralaštva, društvena afirmacija žena stvaralaca kroz istoriju.

Drugog dana konferencije biće održana promocija reprint izdanja publikacije “Srpkinja” objavljena 1913. godine u Sarajevu u kojoj je predstavljen rad više od šezdeset žena stvaralaca toga vremena iz različitih oblasti društvenog života.

“Ovom promocijom kao i promocijom naučnih radova konferencija u Banjaluci o ženama stvaraocima podsjeća na bezvremenost velikih dostignuća i neophodnost da se postignutog uvijek prisjećamo”, rekla je Kolar Mijatovićeva.

Organizatori konferencije su Evropska asocijacija inovatorki i preduzetnica (EWI), Asocijacija inovatorki “Nova” u BiH i Asocijacija evropskih inovatora (AEI), suorganizator je Muzej RS.

N.V./Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/evropska-konferencija-zena-inovatorki-zene-u-sluzbi-stvaralastva/||claudebot