Arhiv RS obilježava 60 godina postojanja

Objavljeno: 17. 4. 2013 u 12:39h

Povodom 60 godina postojanja, Arhiv Republike Srpske će organizovati dvodnevni naučni skup pod nazivom „Privreda Banjaluke i Bosanske Krajine u nastanku i razvoju kapitalizma 1878–1941“. Skup će biti otvoren 18. aprila u vijećnici Banskog dvora, sa početkom u 10.00 časova. Sve aktivnosti Arhiva RS na obilježavanju vrijednog jubileja uvrštene su u program proslave Dana grada.

izlozba

Na naučnom skupu biće izneseni referati iz arhivistike i istoriografije (o organizaciji vlasti, društveno-ekonomskom razvoju, poljoprivredi, zanatstvu, trgovini, trgovinsko-industrijskoj komori i udruženjima, industriji, rudarstvu, saobraćaju, turizmu, ugostiteljstvu, banjama, udruženjima, privrednim zadrugama, privrednim društvima, privrednoj komori i bankarstvu – državnom, privatnom i savremenom).

Pored ovog naučnog skupa, Arhiv RS će organizovati izložbu „Dučić u diplomatiji“ koja će biti otovorena u galeriji Akademije nauka u četvrtak, 18. aprila, sa početkom u 13.00 časova, dok će izložba „Arhivsko blago RS“ biti otvorena dan kasnije – 19. aprila, u Banskom dvoru.

Kompletan program možete pogledati ovdje.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/arhiv-rs-obiljezava-60-godina-postojanja/||claudebot