U četvrtak manifestacija “Božić u Banjaluci”

Objavljeno: 18. 12. 2012 u 10:21h

Župa Pohoda Blažene Djevice Marije u Banjaluci prirediće povodom katoličkog Božića, u četvrtak, 20. decembra, prvi put kulturno-vjersku manifestaciju “Božić u Banjaluci”.

U okviru programa, koji će početi u 18.00 časova božićnim pjesmama, predstaviće se hor djece banjalučkih župa, hor “Anđelčići”, muški oktet, a prigodnu božićnu poeziju čitaće učenici banjalučkog Katoličkog školskog centra.

Običaj božićnog koledanja Poljaka u selu Ćelinovac predstaviće kulturno-umjetničko društvo iz tog mjesta, u župi Nova Topola.

Programom je predviđen prikaz živih Vitlejemskih jaslica, sa likovima i životinjama, prema jevanđeljima i hrišćanskoj tradiciji, u izvođenju Katoličke studentske mladeži iz Banjaluke.

Za vrijeme i nakon programa u dvorištu župne crkve održaće se mali božićni sajam na kojem će se moći kupiti i degustirati domaći proizvodi iz banjalučkog kraja – sir, vino, čajevi, likeri, kao i božićni nakit i čestitke.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/u-cetvrtak-manifestacija-bozic-u-banjaluci/||claudebot