Drvo života u parku skulptura

Objavljeno: 6. 12. 2012 u 10:24h

Akademski slikar Milivoje Unković pokloniće danas svoju skulpturu “Drvo života” Radio-televiziji Republike Srpske.

Svečana ceremonija uručenja biće održana u 14 časova u Parku skulptura pored RTV doma u Banjaluci.

Realizacija skulpture “Drvo života”, koja je poklon Radio-televiziji Republike Srpske, jeste sticaj nekih srećnih okolnosti, razumijevanja i potreba da se svaki kutak Banjaluke učini ljepšim, sadržajnijim i ljudskijim – rekao je Unković.

Objasnio je da je njegov povratak u Banjaluku poslije dvadeset godina boravka u Njemačkoj novi stvaralački početak, u kojem je osjetio normalnu umjetničku potrebu da pokloni dio sebe prostoru u kojem živi.

Sama ideja ove skulpture zasnovana je na jednoj, uslovno rečeno, sintezi prirodnih ploča i mogućnosti tih ploča ka transformaciji u potpuno novu skulptorsku formu – kazao je Unković.

Skulptura “Drvo života” realizovana je od čeličnih metalnih ploča, a montirana je na armiranobetonskoj stopi. Visoka je 412 centimetara i teška oko 3.000 kilograma.

Želim da zahvalim Radio-televiziji Republike Srpske na ukazanom povjerenju i pomoći pri realizaciji ove skulpture – istakao je Unković i dodao da se nada kako će “Drvo života” ostvariti komunikaciju sa građanima Banjaluke na obostrano zadovoljstvo.

Izvor: Banjaluka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/drvo-zivota-u-parku-skulptura/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])