Tomaš i Sejranović “rasprodali” Banjaluku (Video)

Objavljeno: 27. 10. 2017 u 16:21h

Književni život u Banjaluci postaju sve dinamičniji, a dokaz tome je i sinoć održana promocija knjiga Bekima Sejranovića i Marka Tomaša u Banskom dvoru.

Jedni od najznačajnijih književnih imena „mlađe“ generacije iz regiona promovisali su svoje posljednja djela – Tomaš je prepunoj Sali Crvenog salona predstavio svoju zadnju zbirku poezije „Regata papirnih brodova“ (Lom, Beograd), a Sejranović roman „Dnevnik jednog nomada“ (Booka, Beograd).

Publika, koju su, interesantno, oko 80 posto sačinjavale pripadnice ljepšeg pola, sa punom pažnjom i koncentracijom slušale su stihove i riječi koje su jedan o drugom pričali dva stara drugara – Bekim i Marko.

Obojicu književnika karakteriše svojevrsni nomadski život – Sejranović je rođen u Brčkom, živio je u Rijeci, a trenutno je u Oslu, dok je Tomaš rođen u Ljubljani, a nakon toga bilo ga je u Zagrebu, Sarajevu i Splitu, da bi se posljednjih godina smirio u mjestu koje najviše osjeća kao svoje – Mostaru.

Tomaš, koji je sinoć pokazao i da je vrhunski recitator, kaže da svojom poezijom pokušava da vrati dostojanstvo velikim temama, a to su ljubav, sloboda i Bog. Njegovi stihovi su sirovi, slobodni, prepuni psovki i žuči, mada autor sam svoju poeziju naziva „šlagerskom“.

Donosimo vam i djelić atmosfere od sinoć…

Organizatori ove interesantne promocije bili su Banski dvor i Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti „Imperativ“.

Izvor: Mondo / Autor: Siniša Stanić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/tomas-i-sejranovic-rasprodali-banjaluku-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot