Promovisana knjiga “Žena i aforizam” u Banskom dvoru

Objavljeno: 18. 3. 2017 u 13:01h

Knjiga “Žena i aforizam” priređivača Deane Sailović predstavljena je u Banskom dvoru Kulturnom centru.

Pionirski poduhvat Sailovićeve pruža uvid u najbolje od stvaralaštva žena aforističara iz Srbije, Makedonije, Republike Srpske, BiH, Slovenije i Hrvatske.

Aforističarke Slađana Kosić, Marina Raičević, Dragana Pašić, Biljana Kitić-Čakar, Mirjana Đapo i priređivač družile su se sa poštovaocima ovog žanra u četvrtak u Banjaluci.

Sailovićeva je aforizme selektovala s mnogo pažnje, mjere i ukusa.

“Knjiga podsjeća na jelovnik sa opisom vrhunskih delicija i poslastica, a namijenjena je književnim sladokuscima. Ovakva knjiga je odavno bila potrebna, kao blistava kockica u mozaiku koja će kompletirati sliku aforistike u Srbiji i regionu i koja će biti karika između prošlosti i budućnosti satiričnog stvaralaštva na ovom prostoru”  – rekao je priznati aforističar iz Beograda Aleksandar Čotrić.

U knjizi se, kako kaže, nalazi pregršt aforizama koji su blistavi i koji su, po formi i sadržaju, višestruko asocijativne i duboke misli. Spektar tema je širok.

“Pronalazimo zapažanja o politici, vlastima, strankama, izborima, kriminalu, sudstvu, privredi, socijalnim problemima, medijima, kulturi, religiji, moralu, istini, slobodi, ljubavi, erotici, braku, porodici, djeci, ženama i muškarcima… Misli, koje imamo priliku da čitamo ovako sabrane, uvjeravaju nas da su, umnogome, zasnovane na ličnom iskustvu i proživljenom, zbog čega su autentične, originalne, verodostojne i sa snažnim ličnim pečatom” – naglasio je aforističar.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/promovisana-knjiga-zena-i-aforizam-u-banskom-dvoru/||claudebot