Proljeće i ljubav u zvucima tanga

Objavljeno: 21. 3. 2017 u 12:50h

Početak proljeća onima koji se prepuste uživanju u vazduhu donese i najljepše note odsvirane zracima sunca. I kvartet “Libertango” na takav način osjeća proljeće, pa su imali veliku želju da svoju muziku poklone publici na koncertima zakazanim za večeras i sutra u Banskom dvoru Kulturnom centru.

Na sceni u istom sastavu Aleksandra Ostojić-Ždrnja, Boris Dukić, Ljiljana Milić i Sanja Zelić sviraju četrnaest godina, a kako se za njihove nastupe traži karta više, odlučili su da nikoga ne uskrate za muzički užitak, pa će održati dva koncerta.

Na programu su, najavljuje pijanistkinja Sanja Zelić, neizostavno, djela Astora Pjacole, najvećeg predstavnika argentinskog tanga nuovo, ali i kompozicije mladih autora novog tanga, 21. vijeka.

“Pozivamo vas na koncert, da dođete i da se opustite, a svakako želimo da pozovemo i one kojima “klasična” muzika nije prvi izbor pri odabiru muzike – da rizikujete i probate. Za našu muziku vam ne treba nikakva priprema. Dovoljno je da otvorite uši i doći će vam do srca. Vjerujte, i nama se desilo isto”, naglasila je Zelićeva.

Na sceni će im se pridružiti i kvartet “Palladio”.

“Mlad kvartet, ali im ne manjka iskustva, znanja, ljubavi i strasti prema muzici. Sa njima sarađujemo već nekoliko godina. Na obostrano zadovoljstvo nađemo onaj 25. sat u danu da bismo održali probu i muzicirali”, priča Zelićeva.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/proljece-i-ljubav-u-zvucima-tanga/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])