“Vitezovi” za Studentsko pozorište Banjaluka (Video)

Objavljeno: 21. 12. 2017 u 19:04h

Predstavnici banjalučkog Studentskog pozorišta Banjaluka vratili su se sa tri nagrade festivala “Zlatni vitez” u Moskvi.

Za izvođenje predstave “Mlijeko”, u konkurenciji malih formi, pozorište je nagrađeno sa “Srebrnim vitezom” a zlatne diplome osvojili su glumci Jelena Trepetova Kostić i Aleksandar Ristanović. Uz nagrade stigle su čestitke i podrška sa svih strana.

“Ispred nas je samo bilo jedno izuzetno pozorište “Petra Fomenko”, oni su dobili “Zlatnog viteza”a mi smo za svoju predstavu “Mlijeko” dobili “Srebrnog viteza”. Samo to što smo stigli na ovaj festival je veliki uspjeh” – rekla nam je Jelena Trepetova-Kostić, glumica.

Nije izostala ni podrška resornog ministarstva.

“Mi dajemo podršku kroz projekte pošto je takav da kažem status jer mi ne možemo finansirati direktno ovo pozorište jer oni konkurišu sa određenim projektima i svaki put mi sa određenim iznosom novca podržimo takve njihove projekte. A pokazalo se da ovaj projekat zaista vrijedi” – izjavio je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS.

U selekciji festivala učestvovalo je 100 predstava a 21 jedna je izabrana za samo takmičenje u dvije kategorije. U godinu u kojoj Studentsko pozorište obilježava 40 godina postojanja, povratak iz Rusije sa čak tri nagrade je veliki uspjeh.

“Ovo je prva ovakvo velika nagrada za Studentsko pozorište. Ono što ona predstavlja za sam rad i za napredak pozorišta je zapravo vjetar u leđa, koji nam daje i motivaciju da nastavimo sa našim radom i da i dalje ohrabrujemo mlade ljude, da pokazujemo ono što mi znamo. Da uvlačimo te ljude u pozorište, da ih na neki način bodirmo, da i oni dalje šire našu kulturu” – dodala je Bojana Tomašević, direktor Studentskog pozorišta Banjaluka.

Premijera predstave “Mlijeko” održana je početkom godine. Od tada je privukla veliku pažnju publike a naredno igranje zakazano je za nedjelju 24. decembar.

Izvor: Srpskacafe/Jelena Milovanović Soldan

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/vitezovi-za-studentsko-pozoriste-banjaluka-video/||claudebot