Veče smijeha i dobre zabave

Objavljeno: 18. 9. 2012 u 10:35h

Druga i posljednja noć najveće BiH turneje stand up komedije, pod nazivom “Komedija s nogu”, sinoć je održana u klubu Boom Boom Room. Afirmisani komičari iz raznih gradova regiona smijehom su napunili ovaj banjalučki klub i publiku zabavili nastupom koji je trajao puna dva sata.

Smijeh je povremeno bio praćen i suzama, a sve prisutne vidno su oduševili komičari čije teme su se kretale od političke scene i stanja u društvu, do muško-ženskih odnosa, pa sve do Edipovog kompleksa.

Veče je otvorio Peđa Bajović pričom o životu u Banjaluci i Zagrebu, a nakon njega Banjalučanin, Mirko Komljenović Mirkan, zabavio je svoje sugrađane satiričnim opisom problema s kojima se susrećemo zbog nezaposlenosti.

Ova turneja prethodno je obišla Mostar i Sarajevo, a Mirko je rekao da je pozitivno iznenađen reakcijama publike na “stand up” izraz.

“Imali smo visoka očekivanja, ali reakcije publike i njihov broj u svim gradovima, nadmašili su naša očekivanja”, izjavio je Mirko Komljenović.

Nakon Mirka binu je zauzeo Adi Fejzić iz Mostara, a slijedio je Beograđanin, Nikola Silić, koji je s publikom podijelio svoje intimne trenutke. Igor Hrist, koji je prvi put stao pred svoju domaću publiku, je ovom prilikom i zapjevao, nastupivši peti, a veče je priveo kraju Sarajlija, Filip Andronik, koji je u svom nastupu spomenuo i bizarnost medijskih voditelja koji rijetko kad trepću.

Filip je potvrdio da su komičari u svim gradovima toplo dočekani.

“Publika je svugdje sjajna, odlično su nas svi prihvatili. Iskreno ne postoji razlika između gradova. Svi uživaju u našoj komediji i vole tu novu ideju koju im predstavljamo”, kazao je Filip.

Adi Fejzić, kazao je da je inspiraciju za bavljenje stand up izrazom dobio prilikom boravka u Americi.

“U Americi mi se to činio kao idealan posao. Nasmijete druge i vama bude dobro, a i plaćeni ste”, rekao je Adi.

Ovo je prva turneja ove vrste na prostorima BiH, a održana je uz podršku američke amabasade u Sarajevu i u saradnji s domaćim i regionalnim partnerima.

“Komedija s nogu” označava samo početak intenzivnog razvoja scene i mreže stand up komičara u BiH, te će se nastaviti već ove jeseni u radionicama, na klupskim nastupima, te sličnim gostovanjima i u drugim gradovima u zemlji.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/vece-smijeha-i-dobre-zabave/||claudebot