Tri “Viteza” iz Moskve stigla u Banjaluku

Objavljeno: 5. 12. 2017 u 09:29h

Predstava “Mlijeko” Banjalučkog studentskog pozorišta u režiji Slobodana Perišića dobila je nagradu “Srebrni vitez” na festivalu “Zlatni vitez” u Moskvi.

Glumci ovog pozorišta Jelena Trepetova-Kostić i Aleksandar Ristanović osvojili su nagrade „Zlatni vitez“ na istom festivalu.

“Ovo je najveći uspjeh Banjalučkog studentskog pozorišta. Nagrada „Srebrni vitez“ osvojena je u konkurenciji malih formi. Jelena Trepetova-Kostić nagrađena je za ulogu Majke u predstavi „Mlijeko“, a Aleksandar Ristanović za ulogu Lefterisa u istoj predstavi”, saopšteno je iz Studentskog pozorišta.

Ristanoviću je ovo treća nagrada na festivalima, a Studentskom pozorištu ukupno sedma na festivalima održanim u Jajcu, Banjaluci i u Moskvi.

U predstavi „Mlijeko“ igraju i Bojan Kolopić i Smiljana Marinković.

Direktor Banjalučkog studentskog pozorišta Bojana Tomašević kaže da ansambl nosi divno iskustvo iz Moskve i da im je drago što se sa nagradama vraćaju u svoj grad.

Aleksandar Ristanović ističe da je upravo kultura jedan od najboljih puteva „da istinski dotaknete ljude, da pomognu, da podrže neku ideju“.

“Mislim da je ulaganje u kulturu nešto što se isplati. To je dobar ulog. Uvjeren sam da jedno ovakvo putovanje kojim predstavljamo grad i povezujemo se sa ljudima vrlo značajno za kulturu grada, ali i nama jer je ovo iskustvo koje nas drži, motiviše”, rekao je Ristanović.

Članovi Banjalučkog studentskog pozorišta bili su juče na prijemu kod predsjednika Skupštine grada Banjaluka Zorana Talića sa kojim su razgovarali i o problemima sa kojima se susreću, kao i mogućnostima da im se pomogne da te probleme prevaziđu.

Talić je rekao da je grad izrazito ponosan na rad i dostignuća ovog pozorišta, koje se pokazalo kao rasadnik odličnih glumačkih kadrova. On smatra da su kulturni radnici poput članova ansambla ovog pozorišta jedni od najboljih ambasadora grada.

Bolesno društvo

“Naša predstava govori o bolesnom društvu koje proglašava bolesnim onoga ko ne ispunjava očekivanja, ko se ne ponaša po utvrđenim pravilima, razmišlja drugačije, na svoj način. Sa druge strane, naš junak i te kako osjeća bolest okruženja. Postavlja se pitanje patologije „normalnosti“, rekao je ranije reditelj Slobodan Perišić.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Aleksandra Glišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/tri-viteza-iz-moskve-stigla-u-banjaluku/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])