Stoto izvođenje Gospođe ministarke u februaru

Objavljeno: 22. 12. 2017 u 19:06h

Jubilarno, stoto izvođenje predstave “Gospođa ministarka” sa Svetlanom Bojković u naslovnoj ulozi biće u februaru na sceni Narodnog pozorišta RS u Banjaluci.

Direktor Narodnog pozorišta RS Nenad Novaković kaže da će u januaru početi sa pripremama za jubilarno izvođenje predstave koju je po komediji Branislava Nušića režirala Milica Kralj.

“Nastavak sezone definitivno će biti u znaku domaćih pisaca i dogovorili smo saradnju sa dva velika majstora režije u regionu, Kokanom Mladenovićem i Jugom Radivojevićem” – najavio je Novaković.

Premijera predstave koju će po tekstu Željka Stjepanovića režirati Jug Radivojević biće trećeg marta, a riječ je o praizvedbi.

“Posebno nam je drago što ćemo na sceni dobiti predstavu rađenu po tekstu našeg glumca Željka Stjepanovića. To je jedan vrlo dobar izbor teksta, a na taj način ispunjavamo obavezu Narodnog pozorišta RS, da radimo praizvedbe domaćih autora” – kaže Novaković napominjući da predstava još nema naziv.

U drugoj polovini maja sljedeće godine u nacionalni teatar Srpske doći će reditelj Kokan Mladenović koji će na veliku scenu postaviti tekst Nebojše Romčevića.

 “Publika će dobiti dvije nove priče na velikoj sceni u prvoj polovini sljedeće godine, a najveći značaj je upravo u činjenici da će oba teksta doživjeti praizvedbu u našem pozorištu” – kazao je Novaković.

Izvor: Glassrpske/Aleksandra Glišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/stoto-izvodjenje-gospodje-ministarke-u-februaru/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])