Predstava za mlade prvi novi projekat u 2018.

Objavljeno: 28. 12. 2017 u 20:33h

Gradsko pozorište “Jazavac” je u 2017. imalo nekoliko značajnih projekata, a u nastavku sezone publiku očekuju nove predstave.

“U narednoj godini očekujemo još više posla. Prvi novi projekat u 2018. je predstava za mlade na dječijoj Juhu sceni u režiji Slobodana Perišića” – najavio je umjetnički direktor Gradskog pozorišta “Jazavac” Ljubiša Savanović.

Podsjetio je da su imali brojna izvođenja predstava na na sve tri scene – večernjoj, dječijoj Juhu sceni i sceni Studija “Jazavac”.

“Kao i prethodnih godina organizovali smo Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet” i rad Studija “Jazavac” – škole glume i govora. Osim toga osnovali smo i Gradski hor “Jazavac”” – kaže Savanović i napominje da su uz pomoć donatora klimatizovali i salu u kojoj izvode predstave i dobili i renovirali nove prostore za boravak glumaca.

Takođe, uz pomoć donatora promijenili su gotovo sav svjetlosni park ove godine.

Naš najveći uspjeh je što smo ovu godinu uspjeli završiti bez dugova, a da smo pri tome uspjeli realizovati sve što smo planirali na najvišem umjetničkom nivou – kazao je Savanović i istakao da imaju odličnu saradnju sa gradom Banjaluka, koji im pruža veliku podršku, a pomoć nije izostala ni od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Predstavom “Pita li iko kako je meni”, koja je autorski projekat Stojana Matavulja, “Jazavac” je napravio iskorak u formu koju ranije nisu radili – stendap komediju. Glumačka ekipa ove predstave Ljubiša Savanović, Velimir Blanić, Snježana Mišić i Vladimir Blanić privukla je brojnu publiku u ovo pozorište.

Izvor: Glas Srpske/Aleksandra Glišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/predstava-za-mlade-prvi-novi-projekat-u-2018/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])