Gradsko pozorište “Jazavac” obogatilo repertoar “Novogodišnjim čizmicama”

Objavljeno: 8. 12. 2017 u 10:27h

Predstavom “Novogodišnje čizmice” u režiji Aleksandre Spasojević banjalučko Gradsko pozorište “Jazavac” obogatilo je repertoar što je posebno obradovalo najmlađu publiku.

Riječ je o predstavi koja je premijerno izvedena u srijedu uveče na Juhu sceni na radost brojnih mališana koji su ispunili salu do posljednjeg mjesta.

Spasojevićeva je uloge povjerila mladim glumcima, studentima banjalučke Akademije umjetnosti Kristini Šikanić, Nataši Ostojić, Senadu Milanoviću i Lazaru Petroviću.

U ulozi Djeda Mraza pojavio se poznati glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Dragoslav Medojević.

„Novogodišnje čizmice“ predstavljaju duhovitu novogodišnju priču o dvije sestre, Ančici i Milici, koje se u vječnom duelu odrastanja posvađaju jedne večeri oko čizmica. Uprkos savjetima njihovog oca, prijatelja Mede i Zeke, da sestre ne smiju da se svađaju, da treba da se vole, one do kraja ostaju tvrdoglave i istrajne u svojim tvrdnjama i postupcima. One rizikuju i da propuste dolazak Nove godine i poklone Djeda Mraza.

U prazničnim danima sestre će morati da nauče lekciju da nisu uvijek u pravu i da druge ljude treba da prihvate onakvim kakvi jesu ne pokušavajući da ih promijene.

Umjetnički direktor Gradskog pozorišta „Jazavac“ Ljubiša Savanović podsjeća da je ovo prva premijera u novoj pozorišnoj sezoni na Juhu sceni.

“I ovaj put smo u predstavi angažovali mlade kolege koji su zaista pokazali veliku volju i disciplinu i napravili su sjajne uloge. Odlučili smo se za ovu predstavu koja ima plemenitu poruku”, rekao je Savanović napominjući da će Juhu scena u decembru biti u znaku ove predstave.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Aleksandra Glišić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/gradsko-pozoriste-jazavac-obogatilo-repertoar-novogodisnjim-cizmicama/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])