Dostojanstveno predstavljanje komadom „Mlijeko“u Moskvi

Objavljeno: 2. 12. 2017 u 16:19h

Reakcije publike na predstavu „Mlijeko“ u režiji Slobodana Perišića i produkciji Banjalučkog studentskog pozorišta na značajnom festivalu „Zlatni vitez“ u dalekoj Moskvi nisu se mnogo razlikovale od rekcija u Banjaluci ili bilo kojem drugom mjestu u kojem je komad igrao, što znači da se u sali Pozorišta „Glas“ mogao čuti snažan aplauz ispunjen emocijama, baš kakva je i ova priča.

Glumci Jelena Trepetova-Kostić, Aleksandar Ristanović, Bojan Kolopić i Smiljana Marinković publici u Moskvi predstavili su se u četvrtak uveče, a poslije uspješno izvedene predstave kažu da uživaju u ljepotama Moskve, koja je sama po sebi divna u decembru, ali i u drugim veoma kvalitetnim predstavama.

Festival je jako ozbiljan što se tiče selekcije. Naša predstava je jedna od tri sa strane. U srijedu smo gledali „Idiota“, igralo ga je pozorište iz Rusije koje je već dva puta osvajalo „Zlatnog viteza“ – kazao je reditelj Perišić.

Nažalost, na ovo putovanje krenuli su bez podrške onih koji odlučuju o finansijama.

“U svakom slučaju mislim da je jako dobro što smo se na dostojan način predstavili. Možda će nas jednog dana na dostojan način i ispratiti. Mislim na podršku grada, države ili koga već predstavljamo ovdje u Moskvi. Do tada neka ostane na tome da predstavljamo sami sebe” – istakao je Perišić.

Kako je komad „Mlijeko“ već nagrađivan na Pozorišnim igrama u Jajcu i Međunarodnom festivalu mladog glumca „Zaplet“ u Banjaluci, ostaje realna nada da se i iz Rusije mogu vratiti sa priznanjima.

Izvor: Glassrpske/A. M.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/dostojanstveno-predstavljanje-komadom-mlijekou-moskvi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])