Banjalučki Jevreji pozdravili proljeće (Foto)

Objavljeno: 3. 3. 2018 u 15:48h

Dom omladine danas je prštao od dječje graje, kreativnosti i- proljeća. Dok se prve ledenice tope, proljeće se još baš i ne naslućuje, održana je manifestacija “Purim – Banjalučki Jevreji pozdravili proljeće” u organizaciji Jevrejske opštine Banjaluka, Jevrejskog kulturnog centra “Arie Livne” i Centra za edukaciju i rad sa djecom i omladinom “Mis”.

U programu je učestvovalo oko 150 djece koja su pripremila različite kulturne sadržaje i maskirala se svako na svoj način, kako je najbolje umio. Na sceni su se predstavili Dramska sekcija Centra “Mis”, JU Centar “Zaštiti me”, Ruski kulturni centar Banjaluka, Dječiji studio glume “Roda”, “Svjetlice” Banjaluka, Banjalučke mažoretkinje i Dječiji hor “Vrapčići”.

Direktor Jevrejskog kulturnog centra Đorđe Mikeš u maniru dobrog domaćina je pozdravio prisutne i učesnicima programa uručio zahvalnice.

Član Društva srpsko-jevrejskog prijateljstva, Sunčica Laguza, a ujedno i producent programa ističe, da se praznik Purim proslavlja veselo u radu i druženju sa djecom kroz razne radionice već drugu godinu.

U prethodna dva dana, u Jevrejskom kulturnom centru, organizovane su edukativno-ekološke radionice pod nazivom “Reciklaža igre” i radionica za izradu maski i kostima u organizaciji Centra “Mis”.

Prisutni su radove sa radionica mogli pogledati u holu Doma omladine, gdje su bili izloženi.

Purim predstavlja praznik kojim Jevreji proslavljaju svoje spasenje, a upravo o tome je publiku uputila predstava “O Ester” sa motivima iz Starog zavjeta.

#FirstStep2018 / Banjaluka.com / Autor: Vladana Savić

Broj pregleda: 1600

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/banjalucki-jevreji-pozdravili-proljece-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])