Banjaluka: Počeo prvi teatar fest lica sa invaliditetom

Objavljeno: 28. 5. 2016 u 07:12h

U Banjaluci je, monodramom “Bijeli štap”, počeo međunarodni teatar fest lica sa invaliditetom koji traje dva dana. Monodramu je u banjalučkom Gradskom pozorištu “Jazavac” izvela slijepa književnica iz Banjaluke Borka Tadić, a komad govori o anegdotama i životnim situacijama u kojima se često nalaze slijepa lica.

Prije izvođenja monodrame, predsjednik Upravnog odbora Udruženja “Info part” Vera Bošković istakla je na konferenciji za novinare da je riječ o prvom internacionalnom pozorišnom festivalu lica sa invaliditetom, na kojem učestvuju lica iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Ona je navela da će tokom festivala, osim monodrame “Bijeli štap”, biti izvedena i predstava “Juče sam se sjetio plave” Dramskog studija slijepih i slabovidih “Novi život” iz Zagreba. Publici će se predstaviti i komičar iz Sarajeva Jasmin Džemidžić, a biće izvedena i predstava “Hegel i duga lista prevara” grupe “Hajde da” iz Beograda.

Boškovićeva je podsjetila da je Gradsko pozorište “Jazavac” prilagodilo prostor za ulazak glumaca sa invaliditetom na scenu.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Banjaluka LJubinka Dragojević rekla je da je ova manifestacija važna kako bi pokazala građanima da lica sa invaliditetom nisu samo konzumenti umjetnosti, već i njeni aktivni stvaraoci.

Ona je naglasila da je Udruženje “Info part” ovim projektom dokazalo da lica sa invaliditetom imaju iste potrebe i želje kao i lica bez invaliditeta, te da će ovaj festival obogatiti banjalučku kulturnu scenu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/banjaluka-poceo-prvi-teatar-fest-lica-sa-invaliditetom/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot