Učenje najmlađih kroz igru i muziku

Objavljeno: 5. 12. 2015 u 11:41h

Glumci kao pred svaku premijeru uzbuđeni, iščekuju reakcije, scena još uvijek topla od proba, a kostimi, rekvizita, pripremljeni su za premijeru komada za najmlađu publiku “Kako su nastale ružne reči” u Gradskom pozorištu “Jazavac” u Banjaluci.

Poslije mnogo proba, posvećenog rada i truda Svjetlane Andrić, Zlatana Vidovića, Dragane Marić, Marka Dukića, a pod rediteljskom palicom Aleksandre Spasojević do zaključenja ovog broja našeg lista, sve je bilo spremno za premijeru koja se trebala održati u petak u 18 časova na dječijoj “Juhu” sceni.

Komad je napisao Duško Radović, a mališani će u glumačkim kreacijama ansambla uživati pola sata. Umjetnici koji su mnogo puta pokazali moć svog talenta potrudiće se glumačkim trikovima da zadrže pažnju najmlađih.

Pred samu premijeru u pauzi između generalnih proba, podijelili su svoje utiske.

“O Dušku Radoviću, koji je napisao tekst za predstavu koju radimo, gotovo da nema šta novo da se kaže, a naš cilj je bio, prenijeti njegov tekst i poentu onoga što je napisao, na scenu” priča Dragana Marić.

Ističe da svi u predstavi glume po nekoliko likova, te da će  energija, mašta, igra, lepršavost, muzika i pjesma dominirati tokom predstave. Tako da će svi oni koji pogledaju predstavu, prije svega imati utisak da su se zadržali nekoliko minuta u pozorištu.

“Velika je sreća igrati i raditi za djecu, tako da s nestrpljenjem očekujemo njihove reakcije. A ja bih za kraj rekla “da je na kraju svega, uvijek novi početak” euforična je Marićeva.

Razigranost

“Ovo je jedna veoma zaigrana i vesela predstava koja će, vjerujem, izmamiti osmijeh naših najmlađih ali svakako i onih malo starijih. Nadam se da će svi uživati u predstavi koja će im otkriti da svako ponekad  izgovori ružnu riječ, ali isto tako da se treba kloniti ružnih riječi jer svi oni koji to urade na kraju će dobiti nagradu” objasnio je Zlatan Vidović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/ucenje-najmladih-kroz-igru-i-muziku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot