50 godina umjetničkog rada glumice NPRS Gordane Milinković (Foto)

Objavljeno: 4. 11. 2015 u 19:00h

Glumica Narodnog pozorišta RS, Gordana Milinović obilježava 50 godina umjetničkog rada.
Od 1965. godine bila je angažovana u Narodnom pozorištu u Leskovcu. Godine 1969. prelazi u Narodno pozorište Tuzla, gdje je provela 11 sezona. Stalni član Narodnog pozorišta u Banjaluci je od 1981. godine.

Ostvarila je velik broj zapaženih uloga, od kojih se ističu:

Sonja (A.P. Čehov, Ujka Vanja)
Katarina Maslova (L.N. Tolstoj, Vaskrsenje)
Sultana (J.S. Popović, Zla žena)
Gospođa Živanović (B. Nušić, Svet)
Gospođa Higins (Dž.B. Šo, Pigmalion)
Katarina (J. Plevneš, Revolucija)
Fjokla (N.V. Gogolj, Ženidba)
Nata (N. Romčević, Sile u vazduhu)
Dijana (N.V. Koljada, Kokoška)
Ponsija (F.G. Lorka, Dom Bernarde Albe)
Tetka Savka (B. Nušić, Gospođa ministarka)
Artemije Filipovič Zemljanika (N.V. Gogolj, Revizor)
Greta Minh (T. Stevanović, Kandilo u rozarijumu)
Četiri Evina lica (A. Nikolaj, monodrama).

Za svoje kreacije više puta je nagrađena.

Povodom ovog značajnog jubileja, o svom životnom opredjeljenju da se bavi glumom i o kreiranju glumačkih rola, Gordana Milinović je izjavila:  “Prije 50 godina otišla sam u pozorište misleći da osvajam svijet.Vremenom sam shvatila da ma šta učinili i ma koliko postigli, ostajemo mali pod zvijezdama.Od tada mi je lakše. Priznajem da nisam voljela svaku ulogu, nisam voljela sve reditelje, sve partnere, sve koncepcije…Ali sam uvijek, duboko i iskreno, voljela publiku. Naše bude i prođe, lica na sceni i u gledalištu se mijenjaju, a pozorište ostaje. Neka njegova suština živi na mnogaja ljeta!“

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/50-godina-umjetnickog-rada-glumice-nprs-gordane-milinkovic-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot