„Banjalučko studentsko pozorište“ ukupni je pobjednik festivala „Pozorišni maraton“

Objavljeno: 2. 11. 2015 u 18:32h

„Banjalučko studentsko pozorište“ ukupni je pobjednik festivala „Pozorišni maraton“ u opštini Ribnik sa predstavom „Potop“.

Odluka je ovo stručnog žirija kojim je predsjedavala Svjetlana Elez, direktorica JU „Sportsko-kulturnog centra Ribnik“. Član žirija između ostalih bila je i glumica Radenka Ševa, član ansambla „Narodnog pozorišta Republike Srpske“.

Festival je održan 30. oktobra 2015. godine u Omladinskom domu Donja Previja i Omladinskom domu Gornji Ribnik. Okupio je ljubitelje pozorišta iz Ribnika, Banjaluke i Mrkonjić Grada. Na pozivnom festivalu koji je održan po prvi put, studentski teatar iz Banjaluke se predstavio sa predstavama „Ludnica“ i „Potop“. Pojedinačne nagrade osvojili su: Miljana Orašanin za epizodnu žensku ulogu u predstavi „Potop“, Aleksandar Ševo za epizodnu mušku ulogu u predstavama „Ludnica“ i „Potop“, Aleksandar Pejaković za režiju i scenografiju u predstavi „Potop“ i Miroslav Janjanin za muziku u predstavi „Potop“. Takođe ansambl predstave „Potop“ osvojio je nagradu za kolektivnu igru, a predstava „Potop“ dobila je nagradu i za vizuelni identitet. Ovu su prve nagrade za predstavu „Ludnica“, dok je predstava „Potop“ stigla do svoje 16 nagrade na osam izvođenja u isto toliko gradova. Posebnim priznanjem organizatori festivala zahvalili su se „Banjalučkom Studentskom Pozorištu“ dodjelom specijalne nagrade za rad na decentralizaciji kulture u Republici Srpskoj. Ovim je Studentsko pozorište iz Banjaluke preuzelo na sebe obavezu da tehnički podrži osnivanje amaterskog pozorišta u Ribniku. Do kraja 2015. godine članove BSP-a očekuju nastupi na festivalima u Novom Sadu i Bugojnu, sa već sada, očigledno, najplodonosnijom sezonom u istoriji „Banjalučkog studentskog pozorišta“.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/banjalucko-studentsko-pozoriste-ukupni-je-pobjednik-festivala-pozorisni-maraton/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot