Članovi „Banjalučkog Studentskog Pozorišta“ gostovali u Hašanima

Objavljeno: 4. 10. 2015 u 11:35h

Članovi „Banjalučkog Studentskog Pozorišta“ gostovali su u petak 02. oktobra 2015. godine sa predstavom „Portret lirskog ratnika“ u Hašanima, rodnom mjestu Branka Ćopića. Predstava koja govori o životu i djelu ovog književnog velikana odigrana je u spomen školi „Branko Ćopić“ gdje nastavu pohađa ukupno osam učenika osnovne škole.  Na ovaj način, BSP se priključio obilježavanju stotinu godina od rođenja Branka Ćopića. Ovom prilikom, članovi BSP-a obišli su i rodnu kuću Branka Ćopića.

Predstava „Portret lirskog ratnika“ je autorski projekat Vladimira Vejića iz Beograda, a premijerno je odigrana 2014. godine kao sjećanje na trideset godina od smrti Branka Ćopića.

Kada je upitanju promocija lika i djela našeg krajiškog velikana,  za godinu dana napravili smo pun krug i vratili se na početak, tamo gdje je sve i nastalo.

Predstavu smo igrali najviše puta u Banjaluci i njenim mjesnim zajednicama i osnovnim školama, ali i u Bugojnu, Brodu, Beogradu,  Nišu i Pečuju. Posjetili smo i Ćopićev grob u „Aleji zaslužnih građana“ i Ćopićev stan broj 8 na petom spratu u ulici Kralja Milana 23 u srpskoj prestonici.

U tim prilikama upoznavali smo Ćopićeve savremenike poput glumca Tome Kruzovića, ali i druge zaljubljenike u pozorište kojima smo prenijeli ljepotu Ćopićevog pripovjedanja.

Dragana Maksimović, bibliotekar u područnom odjeljenju u Hašanima iznijela je svoje iskrene utiske: „Drago nam je što ste došli i odigrali predstavu za naših osam učenika u Hašanina. Mene ste lično podsjetili na Brankova djela i igranje u ovom prostoru je nekako dobilo puni smisao. Jednostavno, oživjeli ste uspomenu na Branka Ćopića. Sve ovo sam veoma emotivno doživjela, jer rijetko ko nas posjećuje, pogotovo ovako da nas počasti sa predstavom o životu i djelu Branka Ćopića“.

Banjaluka.com 

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/clanovi-banjaluckog-studentskog-pozorista-gostovali-u-hasanima/||claudebot