Pjesma i talenat spustili zavjesu “Sedmica Studija Jazavac”

Objavljeno: 19. 6. 2015 u 10:51h

Koncertom talentovanih polaznika Studija pjevanja, sa kojima je vrijedno radila operska pjevačica Ines Popović, završena je “Sedmica Studija Jazavac” u gradskom teatru.

Mali, ali izuzetno talentovani polaznici, Helena Ostojić, Sonja Đurić, Tijana Zdjelar, Marko Novaković i Jasmina Omić nagrađeni su gromoglasnim aplauzima i izazvali oduševljene publike nastupajući na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Izvodeći moderne, komercijalne, domaće hitove, dostojno su pokazali sve ono šti su naučili od septembra 2014. godine sa Ines Popović.

“Nisu se predstavili svi moji članovi, škola broji još desetak, ali nisu svi nastupali. Zadovoljna sam reakcijama publike i srećna sam što vidim da su ljudi zaista bili oduševljeni poslije koncerta”, kazala je Popovićeva.

Ponosna je, kako kaže, na svoje polaznike, koji su od samog početka sa njom.

Salom gradskog teatra odzvanjali su predivni glasovi talentovanih mališana i zvuci dobro poznatih pjesama iz njihovih omiljenih crtanih filmova, kao što su “Pokahontas”, “Aladin”, “Ljepotica i zvijer”, “Pepeljuga”…. Na repertoaru su, na radost mnogih, bile i domaće pjesme, uglavnom zahtjevne balade poznatih domaćih pjevačica, pa su izvođači dali sve od sebe da otpjevaju najbolje što mogu i to im je i uspjelo.

Bilo je nevjerovatno slušati kako ti “mali ljudi” izvode hitove, kao što su “Korake ti znam” Maje Sar, “Da se opet tebi vratim” Nine Badrić, “Jutro” Jelene Tomašević…

Popovićeva je istakla da je sa polaznicima najviše radila na tome da pored tehnike pjevanja grade i svoj lični pečat.

“Mnogo mi je bilo bitno da nauče da se predstave svako u svom svjetlu, da donesu pjesmu i prenesu emociju na publiku”, kazala je operska pjevačica, koja je zapjevala na sceni zajedno sa svojim učenicima.

Bez obzira na to što je ljeto na samom pragu, a sa njim i sezona odmora, Popovićeva je najavila da će Studio pjevanja raditi bez pauze.

“Prijave su u toku, a svi zainteresovani mogu se prijaviti svaki dan, kako na “Fejsbuk” stranici Gradskog pozorišta “Jazavac”, tako i putem telefona. Kada završimo sa prijavama, ponovo ćemo u septembru organizovati audiciju”, rekla je Popovićeva.

Jedan od osnivača Gradskog pozorišta “Jazavac” Dragana Marić, koja svoje iskustvo prenosi na najmlađe i čiji su se polaznici takođe predstavili u okviru ove kreativne sedmice, podsjetila je da je publika imala priliku da pogleda dramske prezentacije polaznika, koji su radili sa glumcima Nikolinom Jelisavac, Velimirom Blanićem, Slađanom Zrnić, te da je ovim koncertom na najljepši način zatvorena “Sedmica Studija Jazavac”.

Ponos

“Više od 100 mladih ljudi, uzrasta od šest do 36 godina, prošlo je scenom Gradskog pozorišta “Jazavac” i prikazujući svoj rad u studiju proteklih 10 mjeseci ispunili su, ne samo svoja srca već i srca roditelja, rođaka, prijatelja i publike, koji su svakog dana ispunjavali salu do posljednjeg mjesta. Na to smo posebno ponosni. Studio Jazavac i dalje nastavlja sa radom od septembra, a u toku su prijave novih članova, koje će trajati do avgusta tekuće godine”, rekla je Dragana Marić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/pjesma-i-talenat-spustili-zavjesu-sedmica-studija-jazavac/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])