Sedmica Studija Jazavac: Aktuelne teme u dramskom izrazu

Objavljeno: 10. 6. 2015 u 09:31h

Premijerom predstave “On air” koja je autorski projekat Velimira Blanića i Slađane Zrnić koju će izvesti mladi glumci iz Studija “Jazavac” u četvrtak, 11. juna u 20 časova, biće zatvorena sezona u Gradskom pozorištu “Jazavac”, ali i obilježena “Sedmica Studija Jazavac”.

U danima koji su posvećeni upravo njima, njihovom trudu i talentu, polaznici Studija imaće priliku da se predstave publici vježbama koje su radili deset mjeseci sa svojim predavačima, sjajnim glumcima Nikolinom Jelisavac, Slađanom Zrnić. Draganom Marić i Velimirom Blanićem.

“Naši mališi sa nestrpljenjem čekaju da izađu na pozornicu, za njih, to predstavlja veliku sreću, jer su i odabrali pozorišnu umjetnost kao hobi, da bi se, nakon višemjesečnog rada, predstavili i publici”, rekla je Marićeva.

Komad koji će podignuti zavjesu na ovoj maloj svečanosti na sceni će oživjeti studijsku TV debatu, a na sceni će o odnosu društva prema ekologiji, sportu i turbo folku govoriti, kako to obično biva, afirmacijska i negacijska grupa.

“S obzirom na to da u predstavi igraju 24 mlade osobe, Slađani i meni  bilo je zahtjevno sve te mlade ljude držati na okupu, motivisati ih, podsticati u njima elan da uspiju da izdrže do kraja”, kazao je Blanić.

Nada se, kako je rekao, da će 11. juna oduševiti sve prisutne, jer mladi ljudi kroz ove tri priče imaju mnogo toga da kažu.

U petak u 18 časova na repertoaru je javna prezentacija grupe sa kojom je radila Nikolina Jelisavac. Šta su sa Slađanom Zrnić naučili, glumci amateri pokazaće u subotu, 13. juna u 20 časova. Nedjelja je rezervisana za drugu grupu Nikoline Jelisavac koja će svoju prezentaciju izvesti u 20 časova.

Mališani sa kojima je radio Velimir Blanić nastupiće na sceni “Jazavca” u ponedjeljak u 20 časova.

Ponos

“Veliki ponos Gradskog pozorišta “Jazavac” je upravo Studio “Jazavac”, koji broji više od 100 članova. Pored ogromnog zadovoljstva koje nam pruža rad sa djecom, ujedno je i velika odgovornost pružiti i prenijeti sva znanja iz oblasti umjetnosti i kulture uopšte. Naš je cilj je ta djeca sutra budu ponosna što su bila dio našeg studija i da na neki način školujemo buduću pozorišnu publiku”, kazala je Marićeva i dodala da će 17. juna u srijedu u 20 časova predstaviti mališani koji su bili dio Studija pjevanja, koji vodi operska pjevačica Ines Popović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/sedmica-studija-jazavac-aktuelne-teme-u-dramskom-izrazu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot