“Pazi s kime spavaš” podigao zavjesu “Dana srpske komedije” u Banjaluci

Objavljeno: 3. 4. 2015 u 12:48h

Predstavom “Pazi s kime spavaš” koja je rađena po tekstu, odnosno adaptaciji Semira Gicića, a u režiji Igora Damnjanovića, otvoreni su prvi “Dani srpske komedije” u Banjaluci.

Komad priča o zabranjenoj ljubavi, a tekst predstave čine stihovi više od 500 popularnih zabavnih i narodnih pjesama, koje je reditelj stavio u dramski kontekst. Sala Banskog dvora Kulturnog centra bila je puna, a uloge su povjerene Mirki Vasiljević, Nemanji Jančiću i Zinaidi Dedakin.

Na festivalu publiku sutra u 20 časova očekuje predstava “Ko je ovde idiot?” u kojoj glavne uloge tumače Milan Kalinić i Srđan Ivanović, dok će ljubitelji teatra u subotu, 4. aprila, moći da uživaju u “Večeri glomazne poezije” Ramba Amadeusa. Obje predstave igraju se u Banskom dvoru.

Predstava “Zlatni lančić od bižuterije” biće odigrana 14. aprila u dvorani “Obilićevo” u Banjaluci, a glavnu ulogu tumači Andrija Milošević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/pazi-s-kime-spavas-podigao-zavjesu-dana-srpske-komedije-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])