Banjaluka: Komedija “Šmizla” podiže zavjesu “Aplauz festa”

Objavljeno: 17. 3. 2015 u 09:36h

Savremene predstave, koje će svaka na svoj način na pozorišnim daskama oživjeti duh današnjeg vremena, doputovaće putevima umjetnosti u Banjaluku na Pozorišni festival “Aplauz fest” koji organizuje DIS teatar.

I ove godine svečano otvaranje biće održano na značajan datum, 27. mart, kada se obilježava Svjetski dan pozorišta. Zaljubljenici u teatar sve do 4. aprila imaće priliku da na sceni banjalučkog Doma omladine uživaju u različitim pozorišnim izrazima.

“U želji da obilježimo Svjetski dan pozorišta odlučili smo da publiku upoznamo sa komadima koje do sada nije gledala. Festivalsku zavjesu podiže super komedija “Šmizla”, koju će izvesti ansambl Gradskog kazališta “Vitez”, najavio je reditelj i osnivač DIS teatra Novica Bogdanović.

Srećan jer se i ove godine festival na neki način pretvorio u pravu pozorišnu smotru, dodaje da su na repertoaru i predstave “Ne igraj na Engleze” amaterskog teatra iz Konjica, kao i “Prvi put” Pozorišta “Prnjavor”.

“Ukoliko sve bude onako kako smo planirali, festival će obilježiti premijera iskrene i simpatične komedije za narod “Malo morgen” DIS teatra”, istakao je Bogdanović, koji potpisuje režiju za ovaj komad.

Svoj talenat pokazaće i glumci iz Tuzle koji će se predstaviti komadom “Generalna proba”, a zavjesu će spustiti Novosadska akademija umjetnosti predstavom “Kokoška”.

Prošlogodišnji festival obilježila je snažna psihološka drama “Kain” u produkciji DIS teatra koja je postavila teška i vječna pitanja o smislu života.

U predstavi je posebne simpatije publike osvojio sjajni mladi glumac Stevan Šerbedžija, a sa njim na sceni su glumačke kreacije pokazali i Bojan Kolopić, Nataša Perić i Belinda Božičković.

Nagrade

Prošle godine na “Aplauz festu” svako veče birani su glumac i glumica večeri.

“Ove godine ćemo, najvjerovatnije, odluku o nagradama prepustiti našoj vjernoj publici koja će glasati za najbolje, odnosno one koji su na njih ostavili najjači utisak”, kaže Novica Bogdanović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/banjaluka-komedija-smizla-podize-zavjesu-aplauz-festa/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])