Sve spremno za premijeru Urnebesne tragedije u NPRS

Objavljeno: 4. 3. 2015 u 09:22h

Premijera “Urnebesne tragedije”, po tekstu dramskog pisca Dušana Kovačevića i u režiji Milice Kralj, na programu je večeras u 20 časova na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Na pres konferenciji održanoj u susret premijeri, ni reditelj ni glumci nisu mogli sakriti emotivni naboj, pa su se neki i sa suzama oprostili od rada na ovoj predstavi. Milici Kralj ovo je treća režija u nacionalnom teatru.

“Boravak ovdje doživljavam veoma emotivno. Prošlo je već skoro deset godina otkako smo se prvi put vidjeli. Oni dobro znaju da ja jako poštujem ovaj ansambl, pozorište i ovaj grad”, kazala je ona.

Komad joj je, kako je rekla, jako interesantan i za posmatranje.

“Kao što žanrovska odrednica kaže urnebesna tragedija, donekle smiješna, dok vas na kraju ne udari kao šamar i probudi gorčinu”, kazala je Kralj.

Umjetnički direktor teatra Aleksandar Stojković najavio je da će sezonu završiti tekstom Nebojše Romčevića “Dečija posla” u režiji Nikole Pejakovića, u kojoj će igrati gostujući glumac Petar Božović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/sve-spremno-za-premijeru-urnebesne-tragedije-u-nprs/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])