Potop otvara sezonu

Objavljeno: 26. 12. 2014 u 14:13h

Scensko-muzička inscenacija o poplavama na teritoriji Republike Srpske, BiH, Srbije i Hrvatske, pod nazivom “Potop” autorski projekat Aleksandra Pejakovića, prva je predstava koja će premijerno biti odigrana na obnovljenoj Podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta u Gospodskoj ulici.

poptop

Ispričao je ovo predsjednik ovog teatra Aleksandar Pejaković i premijeru najavio za februar 2015. Srećan i ponosan što će zaljubljenici u teatar imati priliku da uživaju u pet premijera na novoj sceni i u renoviranom prostoru najavio je da će svečano otvaranje igranje gostujućih predstava prijatelja BSP-a. U 2014. ostavljaju brojne uspjehe, a jedan od njih je i odlazak na Internacionalni univerzitetski festival u Pečuju. Prvi put u istoriji svog postojanja BSP je prešlo granicu bivše Jugoslavije i predstavilo se sa komadom “Portret lirskog ratnika” u režiji reditelja iz Beograda Vladimira Cvejića, a koji je posvećen velikom Branku Ćopiću.  Iz ovog mađarskog grada vratili su se sa nagradom za režiju i pedagoški rad.

Pejaković se nada da će i 2015. biti ispunjena pozorišnom magijom koja će oživjeti nove živote na sceni.

“U martu će publika imati priliku da pogleda tinejdžersku komediju “Instaant seksualno vaspitanje” Đorđa Milosavljevića. Riječ je o savremenoj edukativnoj priči o odrastanju i potrazi za identitetom”, dodao je Pejaković koji će i za ovaj komad potpisati režiju.

Na repertoaru će se naći i djelo Ljubomira Simovića “Čudo u Šarganu” koju će režirati glumac Goran Jokić.

“To je priča o neobičnoj kafani u koju dolaze ljudi sa margine, zatečeni negdje između sela i grada”, objasnio je Pejaković.

Kraj godine obilježiće premijera drame “Mleko” Vasilisa Kacikonurisa koju će režirati Slobodan Perišić, priča o tradiciji emigranata i njihovom pokušaju da se uključe u normalan život.

Kestenburg

Banjalučko studentsko pozorište u 2014. godini primljeno je u međunarodnu asocijaciju univerzitetskih pozorišta AITU i dobilo je licencu za organizovanje festivala “Kestenburg”. Festival će biti održan od 31. jula do 9. avgusta 2015. Očekuje se dolazak 350 studenata sa svih kontinenata, a cilj je da on postane najmasovniji skup te vrste u svijetu. Za sada odluka je da se održava bijenalno.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/potop-otvara-sezonu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])