Predstavljeno peto izdanje knjige „Tamo preko Vrbasa“

Objavljeno: 29. 10. 2013 u 14:36h

U Gradskom pozorištu „Jazavac” sinoć, 28. oktobra, predstavljeno je peto izdanje knjige „Tamo preko Vrbasa”, autora Tome Marića. O knjizi su govorili recenzent knjige, Ranko Risojević, i sam autor, a značajan dio promocije pripao je i poznatom banjalučkom muzičaru Miroslavu Janjaninu, koji je, uz pratnju tamburaša, izveo novu pjesmu, specijalno napisanu za ovu priliku.

foto

Knjiga „Tamo preko Vrbasa” govori o odrastanju, ljubavima i o ozbiljnim životnim pričama „ekipe sa Mejdana, Petog kvarta ili Obilićeva”, kako se sve zvalo ovo banjalučko naselje.

Marić svojim pisanjem vraća čitaoca u pedesete godine prošlog vijeka, u vrijeme kada su na cijeni bili viteštvo i poštenje. Kako sam kaže, pokušao je da se vrati u vrijeme koje se ne zaboravlja, te da opiše ljude i događaje, koji su, na neki način, ispisivali istoriju našeg grada.

– Mnogo je značajnih ljudi iz ovog našeg prekovrbaskog kraja, koji su dali značajan pečat Banjaluci, ali i mnogo šire. Ako knjiga živi već deset godina i za to vrijeme je izašlo pet izdanja, to govori da je ona našla svoje čitaoce i da traje. Mene ovo raduje i hrabri da i dalje nastavim ispisivati brojne banjolučke priče iz bogate, nekad tužne, nekad vesele istorije našeg grada – rekao je Marić na promociji.

Prije promocije knjige „Tamo preko Vrbasa”, u holu „Jazavca” otvorena je izložba crteža Ivana Stanišića Brade, kojima je ilustrovana ova knjiga. O kakvom vremenu je riječ neka pokaže i napis ispod jedne ilustracije – „ekipa Naprijeda iz 1967. u kojoj su igrali svi koji su znali…”.

Pored brojnih poštovalaca pisane riječi, promociji knjige Tome Marića prisustvovali su predstavnici Vlade RS, Grada Banjaluka, te brojne ličnosti iz javnog života Banjaluke i RS.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/predstavljeno-peto-izdanje-knjige-tamo-preko-vrbasa/||claudebot