Igri nema kraja kad radi mašta

Objavljeno: 18. 5. 2013 u 09:59h

Alisa u zemlji čuda i čajanka luda, ruža, princ i lisica i tu su igre bez granica, dok je veseli hor životinja, Lazar, pijetao i mačak svakom u publici Gradskog pozorišta Jazavac izmamio osmijeha tračak.

igra

Druga generacija 2012/13. u klasi Slađane Zrnić u četvrtak uveče trčkarala po sceni ovog Gradskog pozorišta, dok su se smjenjivale razne dječije igre, pjesme i recitacije.

Publika je bila oduševljena, a posebno oni najmlađi, čiji se smijeh mogao čuti sa svakom novom tačkom koju je 19 djevojčica i dječaka pripremilo. Šest mjeseci pripreme urodilo je plodom, što se moglo vidjeti na licima publike, dok su izlazili iz pozorišta, prepričavajući najupečatljivije scene.

Učenik sedmog razreda Osnovne škole “Miloš Crnjanski” David Crnčević rekao je da ova prezentacija koju je radio sa svojim drugarima za njega imala jedno poučno značenje.

– Ona govori o tome kako je bilo ljepše u prošlosti, kada nije bilo računara, igrica na internetu, već kada su se djeca igrala u parkovima, dvorištima na ulici. Govori o druženju na koje su mnogi zaboravili – kaže ovaj veseli dječak, koji je publiku osvojio svojim šarmom i humorom.

U predstavi je učestvovala i Nataša Trivić, učenik prvog razreda Ekonomske škole i Banjaluci.

– U Studiju “Jazavac” sam od početka priprema ove prezentacije i učestvujem u skoro svim igrama i scenama – kaže Nataša.

Istakala je da su jednom sedmično imali pripreme koje su trajale oko tri časa, i da su u tom periodu mnogo toga naučili.

Glumica Slađana Zrnić rekla je da ovo druga prezentacija Studija Jazavac, podsjetivši da je prva bila u aprilu prošle godine, te da su za publiku pripremili mnoge glumačke igre, igre za djecu, odnosno, jedan pravi proces mladog glumca.

– Nosim iskustva sa Akademije i već 15 godina radim sa djecom, koja sam podijelila sa ovih 19 mladih ljudi. Pored igara za djecu, pripremili smo i nekoliko epskih pjesama, scene iz “Malog princa” i “Alise u zemlji čuda” i mjuzikla “Mačak i pijetao” – Ćopić-Smiljanić, za koju je muziku radio Grof Đuraz – kazala je Zrnićeva i dodala da misli da je ovim mladima zajedno sa Draganom Marić, koja vodi Studio “Jazavac”, uspjela da usadi nešto što se zove zdrav odnos prema životu.

Partnerska igra

Zrnićeva je kazala da tokom ove prezentacije nije bila gluma najbitnija.

– Nisam insistirala na tome da oni maksimalno profesionalno budu glumci. Ne, to je nemoguće. Ono što je meni bitno jeste da ih naučim šta je partnerska igra, kako bi sve ono što nauče na časovima glume mogli da prenesu u svoj život. Da se nauče disciplini, poštovanju partnera, grupe u kojoj su. Da znaju da daju i primaju i da slušaju svijet oko sebe – istakla je Zrnićeva.

Izvor: Glas/Dragana Keleč

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/igri-nema-kraja-kad-radi-masta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])