Komedija “Art” osvježenje na sceni

Objavljeno: 30. 4. 2013 u 11:09h

Predstava “Art”, koja je novi komad na repertoaru Gradskog pozorišta “Jazavac”, podstiče publiku da razmišlja kako sve manje vremena ima za bitne i suštinske stvari u životu.

art

Komad po tekstu Jasmine Reza, u režiji Slobodana Perišića, doživio je premijerno izvođenje na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Ljubitelji teatra dugim aplauzom podržali su glumačke kreacije Ljubiše Savanovića, Branka Jankovića i Borisa Šavije, koji su na sceni iznijeli priču o prijateljstvu i prolaznosti materijalnih stvari.

– Premijera je nadmašila moja očekivanja. Publika je reagovala na mjestima na kojima nismo ni sanjali da će reagovati, a odnos između glumaca i publike je sve vrijeme bio živ – rekao je Perišić.

Ističe da komad “Art” otvara više pitanja, kao što su ona o umjetnosti, prijateljstvu, braku, zanimanju, potrošačkom društvu, ali da on sve to veže sa identitetom.

– Iz svega toga proizlazi želja za izražajem, zadovoljstvom, posjedovanjem, moći, pa na kraju i potreba da se bude shvaćen i voljen – kazao je Perišić.

Dodaje da je filozofsko promišljanje Jasmine Reza uticalo na to da se odluči za rad na ovom komadu.

Glumac Ljubiša Savanović, koji u predstavi tumači lik Marka, naglašava da su predstavom “Art” pokazali da je za postavku kvalitetnog komada bitan dobar tim i zajednička želja da se napravi nešto drugačije.

– Gradsko pozorište “Jazavac” je dobilo hit komediju na svom repertoaru. Zahvalni smo svima koji su nas podržali i pomogli nam da ova predstava bude gotova bez problema – kazao je Savanović.

Slično mišljenje ima i glumac Boris Šavija.

– Prezadovoljan sam reakcijama publike. Rad na ovoj predstavi je tekao bez komplikacija, jer se mi privatno jako dobro poznajemo i uigrana smo ekipa. Ovo je jedna generacijska priča – kazao je Šavija, koji u predstavi “Art” tumači lik Serža.

Identitet

– Činjenica je da je svaki čovjek unikatan kao individua i da posjeduje svoj identitet. Iz tih razloga postoje različita mišljenja i sloboda njihovog ispoljavanja. Nije problem u različitosti nego u prihvatanju drugačijeg mišljenja – kaže Slobodan Perišić.

Izvor: Glas/Aleksandra Madžar

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/komedija-art-osvjezenje-na-sceni/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])