Premijera u DP RS u Banjaluci: “Mala sirena” oduševila

Objavljeno: 21. 2. 2013 u 19:04h

Predstava “Mala sirena” premijerno je odigrana pred prepunom salom oduševljenih mališana u Dječijem pozorištu (DP) RS u Banjaluci.

mala sirena

Po riječima reditelja Aleksandra Pejakovića, predstava je namijenjena djeci uzrasta od četiri do 12 godina, a koncipirana je kao pozorišna transpozicija istoimenog Diznijevog crtanog filma, koji je bogat pričom i maštovitim likovima. Klasična animacija za ovu priliku je zamijenjena specijalnim efektima, koji su publici predstavljeni u formi fantastične bajke. Takođe, izvorna Diznijeva verzija je nadograđena u smislu scena koje ne kriju opasnost kao u filmu, već nasuprot tome, radost života i odrastanja.

“Ovo je moja prva predstava za djecu, tako da moram priznati da je postojalo malo uzbuđenje i istovremeno trema pred premijeru, jer sam se bojao dječje kritike”, iskren je Pejaković, dodajući da su radili na pripremanju ovog pozorišnog komada nešto više od mjesec dana.

Kaže da im je cilj bio da naprave uspješan i gledan komad, sa specijalnim efektima za koje su bili zaduženi scenograf Dragana Purković-Macan i lutkar Zoran Bjelošević.

“Oni su se baš svojski potrudili da sirena može da pliva, roni i leti, tako da smo napravili jednu zaista fantastičnu bajku”, istakao je Pejaković.

Kroz smijeh je kazao da je i on još dijete u duši i da je to jedan od razloga zašto se nisu mnogo bazirali na Hansa Kristijana Andersena, tvorca bajke “Mala sirena”, već su se okrenuli verziji gdje na kraju dobro pobjeđuje.

Ulogu Male sirene tumači operska pjevačica Miljana Brezičanin, kao gostujuća glumica, a ovo je takođe bio i njen glumački debi.

“Glumačka ekipa mi je mnogo pomogla da prevaziđem sve prepreke koje sam imala. Uloga je vrlo teška, jer svi dobro znamo kako sirene divno pevaju i trebalo je to opravdati”, navela je ona i zaključila da su djeca definitivno najbolja publika, jer od njih ništa ne može da se sakrije.

Predstava “Mala sirena” se igra u okviru revije DP RS “Dani dječije radosti” sa popustom od 50 procenata na ulaznice, a prva repriza je na repertoaru sutra u 18 časova.

Izvor: Nezavisne/Savo Drakulić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/premijera-u-dp-rs-u-banjaluci-mala-sirena-odusevila/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])