“Bog” u Banjaluci od 11. februara

Objavljeno: 6. 2. 2013 u 21:58h

Pozorište “Dis” iz Banjaluke priprema novi komad “Bog”, po tekstu Vudija Alena i u režiji Novice Bogdanovića, čija je premijera zakazana za 11. februara u Domu omladine.

dom_omladine

Bogdanović pojašnjava da komedija Vudija Alena provocira i postavlja iskonske čovjekove dileme i vječita pitanja.

“Ta pitanja se odnose na to kakva je priroda ljudskog karaktera, da li postoji Bog, da li postojim Ja, koliko je čovjek kovač sopstvene sudbine i šta je sloboda, a šta haos”, istakao je Bogdanović.

Dodaje da se predstava bavi i pitanjima kao što su: šta je umjetnost danas, gdje su umjetnici u svemu tome, gdje je pozorište, gdje publika i ko je uopšte publika.

“Humor objedinjava prošlost i sadašnjost, različita mjesta i kulture sa jednim ciljem – da zabavi i nasmije”, pojašnjava on.

Uloge u ovoj komediji su pripale Bojanu Kovačeviću, Teodori Šipka, Drašku Kovačeviću, Dušanu Mikanoviću, Bojani Mitrović i Sebastijanu Subašiću. Bogdanović zaključuje da je sigurno da će mlade glumačke snage sa više snage, entuzijazma i volje za životom pokušati da posjetioce odagnaju od teških društvenih tema i bar jedno veče uljepšaju nezaboravnom komedijom.

Komad “Bog” premijerno je izveden u Njujorku 1975. godine i imao je veliki uspjeh.

Izvor: Nezavisne/Nevena Vržina

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/bog-u-banjaluci-od-11-februara/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])