Podrška rekonstrukciji Studentskog pozorišta

Objavljeno: 11. 10. 2012 u 10:44h

Prezentacija i izložba pod nazivom “Rekonstrukcija Podrum scene Banjalučkog Studentskog pozorišta” sinoć je ponovo bila otvorena za posjetioce, koji su imali priliku upoznati se sa maketom i skicom budućeg kompleksa.

Budući kompleks imao bi malu i veliku scenu, scenu “Maslešino pozorište” i scenu “Među krovovima”. Projekat rekonstrukcije uradile su Maja Đilas i Una Umičević.

“Izložba je nastala kao potreba ljudi iz pozorišta i nas autorki projekta da prezentujemo javnosti sav taj naš istraživački rad koji se odvijao u proteklih godinu dana”, rekla je Maja Đilas.

Maja je dodala da su zadovoljni posjetom izložbe u proteklih pet dana.

“Bilo je veoma neobično razgovarati sa ljudima iz ovog grada na temu nekih napuštenih, skrivenih i možda njima, do sad, nepoznatih prostora”, istakla je Maja.

Studentsko pozorište postoji već 35. godina, ali ni danas nema osnovne uslove za rad. Upravo zato, njegova rekonstrukcija značila bi mnogo ne samo studentima nego i posjetiocima.

“Kad se gleda neka tradicija Studentskog pozorišta, ono je sad preuzelo neku drugu funkciju. Prije je Studentsko pozorište bilo rasadnik novih glumačkih snaga, a sad je Studentsko pozorište preuzelo neku drugu ulogu zato što postoji Akademija umjetnosti”, rekao je Milan Leper, producent u Studentskom pozorištu.

Grad Banjaluka spreman je da izdvoji finansijska sredstva za rekonstrukciju Studentskog pozorišta Banjaluka i da zajedno sa resornim ministarstvima pomogne rekonstrukciju prostora.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/podrska-rekonstrukciji-studentskog-pozorista/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])