Teatar među krovovima postaće nova scena

Objavljeno: 8. 10. 2012 u 09:27h

Studentsko pozorište iz Banjaluke predstavilo je izložbom “Rekonstrukcija” novi izgled scene ovog teatra, a autorke idejnog rješenja su arhitekte Maja Đilas i Una Umićević.

– Autorke su poslije dugotrajnog istraživačkog rada došle do koncepta scena, gdje ćemo na prostoru od 600 kvadratnih metara imati četiri scene. To će biti mala, velika scena, scena “Maslešino dvorište” i scena “Teatar među krovovima”. Izložba će biti otvorena do srijede, a publika će od 19 do 20 časova moći da pogleda postavku i da razgovara sa autorkama – rekao je kućni reditelj Studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković.

Una Umićević je ispričala da je zajedno sa koleginicom Majom Đilas morala da napravi iscrpno istraživanje.

– Tražili smo nove modele kako bismo obnovili scene Studentskog pozorišta. Ovaj teatar zahtijeva da ima i dvorište koje bi takođe bilo prostor za izvođenje predstava, tako da smo u cijeli projekat uključili i “Maslešino dvorište”, kroz koje će se ulaziti u Studentsko pozorište – ispričala je Una Umićević.

Izvor: Glas Srpske

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/teatar-medu-krovovima-postace-nova-scena/||claudebot