“Više sreće ovaj put”

Objavljeno: 26. 1. 2012 u 11:42h

Na Velikoj sceni NPRS, sinoć je sa početkom u 20 časova prikazana predstava “Više sreće ovaj put”, autorski projekat Tatjane Kecman.

Scena iz predstave “Više sreće ovaj put”

Različitim pričama i situacijama, u kojima se nalaze akteri, dominira samo jedno – uspjeh i put do njega. Ono što je predstava veoma dobro naglasila  jeste činjenica da svi drugačije vidimo uspjeh. Isfustriranoj učiteljici to je tačan odgovor omiljenog đaka; nekoj majci činjenica da, na pomalo bizaran način, čuva svoje dijete; djevojci sa sela su to svjetla reflektora uslovljena potunom promjenom izgleda, a na kraju i mišljenja.

Pred publikom su se smjenjivale scene iz svakodnevnog života ljudi, istih onih koje mimoilazimo na ulici, u ulazima zgrada. Svi koračamo jedni pored drugih sa sopstvenim snovima o uspjehu i sreći, ma koliko oni čudno izgledali.

Postavlja se pitanje koliko daleko ići do uspjeha, i šta kad tamo i stignemo? Da li svi živimo kao na traci za trčanje? Od toliko ušteđenog vremena koje nam je uznapredovala tehnologija omogućila, imamo li vremena za život? Predstava obiluje tragikomičnim situacijama i satirom.

Mnogobrojna publika je uživala:

“Predstava je izvrsna. Mislim da u potpunosti oslikava naš način života, užubran i prebrz, u kojem dominira ideja uspjeha.” – A. Š.

“Oduševljen sam. Ova predstava nas vraća na vrijednosti samog života.” – V. S.

Predstava je rađena po motivima romana Dž. Barnsa, B. Vivijana i G. G. Markesa. Premijerno izvođenje bilo je 20. 10. 2011. na sceni “Kult” u Beogradu. Glumačku postavu čine: Tatjana Kecman, Boris Radmilović i Nataša Balog.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/vise-srece-ovaj-put-7/||claudebot