Poštanska marka za rođendan Banskog dvora (Foto)

Objavljeno: 9. 11. 2017 u 16:43h

Povodom obilježavanja 85 godina postojanja Banskog dvora danas je predstavljena i prigodna poštanska marka.

Markicu su izdale “Pošte Srpske”, a direktorica ovog preduzeća Jasminka Krivokuća ju je zvanično i predstavila.

„Izuzetna mi je čast kako u moje lično ime tako i u ime Pošta Srpske koje su kao preduzeće sa dugogodišnjom tradicijom dali doprinos obilježavanju ovako značajnog datuma. 85 godina postojanja Banskog dvora je nešto impozantno kako za Banjaluku  tako i za Republiku Srpsku. Pošte Srpske obilježavaju značajne istorijske datume kroz izdavanje prigodnih filatelističkih izdanja koja ostaju kao trajna vrijednost, a s druge strane to su naši mali ambasadori koji putuju po čitavom svijetu i šalju poruku šta se to dešava u Srpskoj. Ovo je prilika da ostatak svijeta vidi da smo mi narod sa kulturnom tradicijom“, rekla je Krivokuća.

Poštanska marka je izdata u primjercima od 10.000 komada, a vrijednost je 90 feninga. Dizajner poštanske marke je zaposlenik Pošta Srpske Božidar Došenović koji je uradio prigodno izdanje. Motiv na poštanskoj marki je zgrada banskog dvora, a poštansku marku prati i izdavanje prigodne koverte koja takođe mnogo govori o ovoj instituciji.

Direktor Banskog dvora Mladen Matović izrazio je veliku zahvalnost što su Pošte Srpske prepoznale značaj Banskog dvora kao kulturne institucije i doprinijele obiležavanju 85 godine od postojanja ove institucije.

„Mnogo sam srećan što u okviru bogatog dvomjesečnog programa obilježavanja 85 godina Banskog dvora danas promovišemo ovu jubilarnu poštansku marku. Banski dvor je jedna od najstarijih kulturnih institucija u Srpskoj i BiH i zaista smo u kratkom roku uspjeli da realizujemo sve što je bilo neophodno da se sprovedu procedure i aktivnosti i da danas imamo ovu predivnu poštansku marku“, rekao je Matović na današnjoj promociji ove markice.

Matović je naglasio kako je ova ideja potekla od prethodnog direktora Milorada Petrića, te da je srećan što su i ovaj dan uvrstili u bogat dvomjesečni program obilježavanja 85 godina postojanja, gdje će novembar i decembar biti mjeseci kulture u Banjaluci.

Izvor: Mondo / Autor: Dragana Božić / Foto: Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/postanska-marka-za-rodendan-banskog-dvora-foto/||claudebot