Par stihova za nas u vrtlogu emocija u izvođenju Ivana Bosiljčića

Objavljeno: 4. 11. 2017 u 09:34h

Popularni glumac Ivan Bosiljčić oduševio je publiku na muzičko-poetskoj večeri “Par stihova za nas” u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci.

Autorski projekat glumca koji je popularnost stekao ulogama u TV serijama, ali ima i širok spektar pozorišnih rola, izveden je u četvrtak uveče pred brojnim ljubiteljima stihova. Veče je bilo puno emocija i pozitivne energije, a program je obuhvatio kombinaciju različitih umjetničkih formi, uz obradu popularnih muzičkih tema od šezdesetih godina prošlog vijeka do danas.

Filmska muzika, ruske romanse, savremena pop muzika, isprepletana poezijom najvećih domaćih i stranih pjesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih… Ovo veče nosi uzbuđenje dramske predstave i muzički kvalitet koncerta, forma koja je posebna i rijetko viđena na našim prostorima. Premijera ovog projekta je bila 2009. godine u Beogradu. Zbog izuzetnog interesovanja i ogromne medijske pažnje, veče je ponovljeno nekoliko puta u nizu pred prepunim dvoranama beogradskog Doma sindikata, već je jednom ranije izvođeno i u Banjaluci.

Ivan Bosiljčić pored dramskog ima višegodišnje iskustvo u mjuziklu, dobitnik je brojnih nagrada, pored ostalih i “Sterijine” nagrade.

“Ljubav prema poeziji gajim iz detinjih dana, kada sam maštao da ću biti profesor književnosti. To što sam postao glumac sigurno dugujem poeziji koju sam oduvijek govorio i pjevao” – kaže Bosiljčić.

Organizator banjalučkog nastupa bila je turistička agencija “Star travel”.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/par-stihova-za-nas-u-vrtlogu-emocija-u-izvodenju-ivana-bosiljcica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])