Otvorena izložba o Kenedijevima

Objavljeno: 2. 11. 2017 u 20:57h

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci večeras je otvorna izložba “Mona Liza i Supermen: Džon Kenedi i “Nova granica kulture”, povodom 100 godina od rođenja nekadašnjeg američkog predsjednika Džona Kenedija.

Ambasador SAD u BiH Morin Kormak izrazila je zadovoljstvo što je u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske otvorena izložba o porodici Kenedi.

“Veoma sam impresionirana profesionalizmom, kreativnošću i maštom kojom je pripremljena izložba, a što je uradio Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske”, rekla je novinarima Kormakova.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković naglasila je da je izložba inspirisana neobičnom knjigom pod nazivom “Mona Liza i Supermen: Džon Kenedi i “Nova granica kulture”, autora Simone Čupić.

“Knjiga je dobila prošle godine međunarodnu nagradu. Nagrada je bila podsticaj da o knjizi počnemo da razmišljamo na muzeološki način, a u okviru ove izložbe prvi put je predstavljeno djelo Endija Vorhola “Četiri Džeki””, rekla je Vujkovićeva.

Čupićeva je navela da se njena knjiga bavi značajem kulture kao državnog projekta u administraciji Džona Kenedija.

“Knjiga i izložba mogu biti neka vrsta ugodnog podsjećanja na šezdesete godine prošlog vijeka, koje su bile godine amerikanizacije”, rekla je Čupićeva.

Otvaranju izložbe prisustvavala je pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Tanja Đaković, zvanice iz javnog, kulturnog i društvenog života.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/otvorena-izlozba-o-kenedijevima/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])