Nikola Pejaković u susret prikazivanju serije Meso: Tragajte za istinom, a ne za pravdom

Objavljeno: 26. 10. 2017 u 17:42h

Režiser, scenarista, glumac, muzičar, bolje i tačnije rečeno, genijalac Nikola Kolja Pejaković pokazao je po ko zna koji put veličinu svog uma, pišući scenario za domaću seriju “Meso”. Sa malo riječi, za “Glas Srpske”, u susret prikazivanju serije na RTRS-u i RTS-u, rekao je mnogo.

* GLAS: Ako ste repliku koju izgovara Slavko, lik iz serije kojeg tumačite Vi: “Ovo nije grad kakav je bio. Ova Banjaluka nije ona Banjaluka…” pisali istinom, kakva je to bila ona, a kakva je ova Banjaluka?

PEJAKOVIĆ: U principu, svaka mladost, svako odrastanje, bilo je idilično; bili smo zaštićeni, i svako, pa i naši junaci iz serije, glorifikuju i idealizuju to vrijeme. Ako mene pitate, ja ne mislim da je ona Banjaluka bila bolja, niti mislim da je ova sad bolja. Svako vrijeme je – isto.

* GLAS: Kao autora priče o Mirku i Slavku ne mogu da Vas ne pitam šta je za Vas prijateljstvo?

PEJAKOVIĆ: Prijateljstvo je rijetka biljka. Pravih prijatelja je malo, gotovo da ih i nema. Ko iskusi pravo prijateljstvo i zadrži ga do smrti, taj je privilegovan.

* GLAS: Možete li iz ličnog iskustva reći kako se dolazi do tih jako važnih odgovora… koliko se pravih vrijednosti i dalje skriva u ljudima?

PEJAKOVIĆ: Važni odgovori se kriju u istini. Tragajte za istinom, a ne za pravdom. Istina je starija i mudrija od pravde. Pokreti koji su htjeli da promovišu i zavedu pravdu među ljudima, a nauštrb istine, propali su.

* GLAS: Vjerujete li da je ovo važan korak na putu stvaranja filmske scene kod nas?

PEJAKOVIĆ: Naravno. Mada, da bi bila stvorena scena, industrija ili slično, moraju da se da se uključe još neke snage i još neki ljudi. Ovo je proces koji treba da dovede do formiranja filmskog centra Republike Srpske i jače saradnje sa centrima u regionu, sa evropskim fondovima, autorima, producentima itd.

* GLAS: Kako Vi opisujete ekipu “Bosonoge” produkcije?

PEJAKOVIĆ: S obje bose noge na zemlji.

Izvor: Glassrpske/Aleksandra Madžar

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/nikola-pejakovic-u-susret-prikazivanju-serije-meso-tragajte-za-istinom-a-ne-za-pravdom/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot