Magični zvuci tanga

Objavljeno: 29. 12. 2011 u 13:47h

Sinoć je u Banskom dvoru održan novogodišnji koncert banjalučkog kamernog ansambla “Libertango”.

Libertango u Banskom dvoru

Libertango u Banskom dvoru

Ova jedinstvena skupina oduševila je publiku svojom izvedbom argentiskih kompozicija poznatih kompozitora Astora Piazzolla, G. M. Rodrigeza, F. Tavolara i drugih.

“Nešto nesvakidašnje, drugačije za naš grad. Vidi se entuzijazam, vidi se ljubav, energija”, mišljenje je posjetioca Dragana Petrovića.

Nostalgični, tužni, razigrani, temperamentni i dinamični zvuci spajali su se u mješavinu klasične, pop muzike i muzike dvadesetog vijeka i pozivali na ples.

“U Banjaluci smo uvijek toplo primljeni. Nekada davno, prije desetak godina mislili smo da nismo zaslužili da nas toliko vole, a onda smo shvatili da je ova muzika toliko lijepa, da opčini čovjeka kad je prvi put čuje. Tako je, nekada davno, i nas opčinila i do danas sviramo sa uživanjem”, rekla je članica ansambla, Sanja Čolić-Zelić.

Ansambl “Libertango” nastao je 2003. godine, a stvorila ga je grupa od šest entuzijasta, zaljubljenika u vrstu tango muzike, odnosno klasike, ali na jedan “noviji i svježiji način”. Ideja se rodila slušajući beogradsku grupu “Beltango” koja ih je oduševila.

“Mi smo svi profesori u muzičkoj školi, a i privatno se družimo. Kako se naše druženje ne bi svelo samo na kafe odlučili smo da probamo, i malo po malo sve više smo tražili kompozicije i aranžmane, počeli smo sa koncertima, odlaskom na festival “Sarajevska zima”, snimanjem CD-a…” dodala je Čolić-Zelić.

Prošle godine gostovali su Italiji, gdje su održali koncert i ostali na usavršavanju kod profesora Cesara Chiacchiaretta. Kompozicije “Nubes de Buenos Aires”- M. D. Pujol u aranžmanu profesora Chiacchiaretta posvećena je upravo ovom briljantnom ansamblu.

Članovi ansambla su: Darko Ružičić – harmonika, Aleksandra Ostojić Ždrnja – harmonika, Boris Dukić – klarinist, Ljiljana Milić – gitara, Dejan Đorđević – kontrabas i Sanja Čolić Zelić – klavir.

Gosti na koncertu bili su Dejan Trkulja (Bubnjar) i Vanja Mišić u vokalnoj izvedbi pjesme “Libertango”, kompozitora Astora Piazzolle.

Iako sviraju argentisku muziku nikada nisu nastupali u Argentini, i ni jedan član grupe ne pleše tango.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/magicni-zvuci-tanga/||claudebot