Jubilej KUD-a „Sveti Sava“ proslavljen uz igru i pjesmu

Objavljeno: 4. 12. 2017 u 20:13h

Kulturno-umjetničko društvo (KUD) „Sveti Sava“ obilježilo je deset godina uspješnog rada koncertom u prepunoj sportskoj dvorani „Obilićevo“.

Svoj način njegovanja tradicije predstavili su publici u subotu uveče svi članovi najmlađeg banjalučkog KUD-a, ali i njihovi gosti iz Minhena, Celja, Gradiške i Banjaluke. Specijalni gosti na ovoj manifestaciji bili su im gosti iz KUD-a „Bosiljak“ iz austrijskog grada Vels.

Sekretar udruženja Damir Jovanić istakao je da ovaj KUD nastavlja sa očuvanjem tradicije i igre.

“Nije bilo nimalo lako na početku, ali uspjeli smo da sačuvamo ono zbog čega smo se okupili – našu kulturu, običaje i tradiciju. Krenuli smo sa pedesetak ljudi, a danas brojimo 315 članova” – istakao je Jovanić.

KUD čine članovi različitih generacija, a za iduću godinu planiraju nastupe u zemlji i regionu kako bi predstavili igre i pjesme karakteristične za domaće podneblje.

Izvor: Glassrpske/M. V.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/jubilej-kud-sveti-sava-proslavljen-uz-igru-pjesmu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])